Tutkimus deittisovelluksista: Mitä enemmän selaat, sitä tyytymättömämpi olet treffiseuraasi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Älypuhelimille ladattavissa olevissa treffisovelluksissa on tuhansia käyttäjiä. Tuoreen tutkimuksen mukaan deittisovellusten suuri käyttäjämäärä ja vaihtoehtojen kirjo hankaloittaa potentiaalisen kumppanin löytymistä. Ihmisille iskee valinnanvaikeus ja epävarmuus.

Wisconsin-Madisonin yliopistossa toteutettiin tutkimus, jonka mukaan ihmiset eivät löydä ihanteellista kumppania treffisovelluksista, mikäli he kahlaavat liikaa profiileja läpi. Tutkimukseen osallistui 152 aikuista, joille esiteltiin uudenlainen deittipalvelu. Osa ryhmästä sai katsottavakseen kuusi ehdokasta, joista heidän piti valita treffiseuralaisensa. Toisille esiteltiin 24 potentiaalista kumppania.

Tulosten mukaan suuremman valikoiman eteensä saaneet sinkut olivat tyytymättömämpiä treffiseuraansa, sillä he katuivat herkemmin päätöstään. Mitä enemmän heille esiteltiin potentiaalisia vaihtoehtoja, sitä enemmän he pohtivat voisiko joku toinen olla sittenkin parempi ehdokas treffeille. Toisin sanoen, mikäli haluaa olla tyytyväisempi valintaansa, kannattaa treffiehdokkaiden määrä pitää pienenä.