Hammaslääkäri varoittaa – rusinat pilaavat lasten hampaat

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet vanhemmat antavat lapsilleen makeiksi välipaloiksi kuivattuja hedelmiä. Kuivattuja hedelmiä pidetään terveellisempinä kuin makeisia, vaikka todellisuudessa kuivatuissa hedelmissäkin on paljon sokeria ja hampaille haitallinen koostumus.

Vanhemmat voivat pitää kuivattuja hedelmiä harmittomina makeina herkkuina, mutta hammaslääkäreiden mukaan ne ovat lapsille hyvin haitallisia. Hammaslääkärit ovat kertoneet Daily Mail -sivuston mukaan, että etenkin rusinat reikiinnyttävät lasten hampaita. Rusinoissa on paljon sokeria ja niissä on sellainen koostumus, joka saa rusinat tarttumaan lasten hampaisiin kiinni pitäen sokerin jatkuvassa kosketuksessa hampaisiin.

Lontoossa toimiva hammaslääkäri Nicole Sturzenbaum kuvailee kuivattuja hedelmiä jopa painajaismaisiksi. Sturzenbaum muistutti, että esimerkiksi 100 grammassa kuivattuja aprikooseja on 53 grammaa sokeria, mikä on moniin suklaapatukoihinkin verrattuna moninkertainen sokeripitoisuus.