New Orleans on muutakin kuin pelkkää Mardi Grasia – 9 syytä lähteä matkalle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Mississippijoen alajuoksulla sijaitseva New Orleans on ranskalaisten perustama Yhdysvaltain kaupunki. Lousianan osavaltiossa sijaitseva jazzin, voodoon ja soul foodin mekka on hiljalleen toipunut vuoden 2005 hurrikaani Katrinasta. Alue on yksi Yhdysvaltojen kiehtovimmista matkustuskohteista.

New Orleans houkuttelee runsaasti turisteja etenkin Mardi Gras -tapahtuman aikoihin. Parhaiten kaupunkiin pääsee kuitenkin tutustumaan suosituimman tuiristikauden ulkopuolella, jolloin on mahdollista sukeltaa alueen ainutlaatuiseen kulttuuriin. Popsugar-sivusto on listannut yhdeksän syytä, miksi New Orleans kannattaa ynnätä Yhdysvaltojen parhaimpien matkakohteiden listalle.

Bright skies, street music, and a million other details that make this city so magical. Photo: @wanderlustchloe #followyournola

A post shared by Visit New Orleans (@visitneworleans) on

Syvän etelän ruokakulttuuri on erityinen, eikä samanlaista koe missään muualla maailmassa. Siirtolaisten mukana tuomat ruokaperinteet yhdistyvät sekä po’boyssa, jambalayassa ja gumbossa. Lisäksi ranskalaisten mukanaan tuoma leivoskulttuuri elää vahvana edelleen kaupungin kahviloissa.

Anytime is a good time for beignets. Photo: @noleftovers #followyournola

A post shared by Visit New Orleans (@visitneworleans) on

New Orleans arkkitehtuuri on ainutlaatuista amerikkalaisesta näkökulmasta ajateltuna. Koristeelliset yksityiskohdat toistuvat rakennusten julkisivuissa ja sisustuksissa. Kaupungissa on mahdollista taittaa matkaa hevoskärryillä ja muulien vetämillä vaunuilla. Lisäksi kaduilla kulkevat vanhanaikaiset raitiovaunut, jotka luovat oman nostalgisen ripauksensa tunnelmaan.

Gliding into the weekend with streetcar rides and a hefty dose of sunshine. Photo: @toni_mcgee_causey #followyournola

A post shared by Visit New Orleans (@visitneworleans) on

Kulttuuri on kaikkialla läsnä. Olipa kyse sitten katutaiteesta tai musiikista, voi turisti yllättyä taide-elämysten vahvuudesta. Lahjakkaita artisteja voi kuunnella pienillä jazz-klubeilla tai massiivisilla konserttiareenoilla. Kaupungin katukuvaa leimaa myös runsas baari- ja pubitarjonta, joissa pääsee maistelemaan jokaisen paikan omia nimikkojuomia. New Orleans tunnetaan etenkin henkimaailmastaan, johon on mahdollista tutustua kummituskierrosten tai voodoon avulla.

Fancy a little live music? You've come to the right place. Photo: @amydiazphoto #followyournola

A post shared by Visit New Orleans (@visitneworleans) on