Päänahka arka tiukan kampauksen jälkeen? Vakavampi oire kuin moni tietää

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni pitkähiuksinen tietää ihanan helpotuksen tunteen, joka päänahkaan tulee siitä kun hiukset laskee vapaaksi kireästä kampauksesta tai tiukasta ponihänästä. Päänahan kipu ja arkuus ei kuitenkaan kerro pelkästään epämukavasta kampauksesta vaan tuhosta, joka hiukseen on syntymässä.

Kun hiuksen juuri on jatkuvassa jännityksessä hiusten ollessa tiukalla ponihännällä, juuri kipeytyy. Päänahka voi tuntua aralta myös silloin jos henkilöllä on pitkään jakaus tietyssä kohdassa, jonka hän päättää yllätttäin muuttaa toiseen suuntaan. Kipu ei ole Huffington Post -sivuston mukaan täysin harmiton, sillä se kertoo siitä, että hiukset ovat jatkuvassa jännitteessä ja vaarassa siitä syystä vaurioitua.

Jatkuva hiusten pitäminen tiukalla ponihännällä voi hiusasiantuntija Jessica Wun mukaan lisätä hiustenlähtöä huomattavan paljon. Jatkuvan jännitteen tekeminen hiuksiin ja hiusten vetäminen voivat tehdä hiuksista myös hennommat ja ohuemmat. Ponihännän pitäminen samassa kohdassa alkaa myös ajan kuluessa vaikuttamaan niin, että hiukset vaurioituvat ja alkavat katkeilemaan.