Gorilla tanssi uima-altaassa – tästä moni voisi ottaa mallia!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Äärimmäisen uhanalaisten gorilloiden eläinsuojelutyötä tehdään esimerkiksi eläintarhoissa. Gorillat muistututtavat geneettisesti hyvin paljon ihmistä. Dallasin eläintarhan gorilla esittelee nyt koko maailmalle hauskat tanssiliikkeensä.

Yhdysvaltojen Teksasissa sijaitsevassa eläintarhassa tarjoillaan gorilloille oiva kylpymahdollisuus. Yksi yksilöistä ottaa vesileikeistä ilon irti ja tanssii näyttävästi uima-altaassa. Se roiskii vettä ympäriinsä altaassa telmiessään.

Gorillat ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon niiden elinympäristön häviämisen takia. Ihmisapinoiden lihaa myydään pimeillä markkinoilla ihmisten ravinnoksi. Eläintarhat tekevät yleensä tärkeää lajien suojelu- ja kasvatustyötä. Sen lisäksi, että ne pyrkivät tarjoamaan eläimille suotuisat elinolosuhteet, voivat ihmiset käydä katsomassa harvoin näkemiään lajeja turvallisen matkan päästä.