Menikö viikonloppu liian nopeasti? Näin pidennät vapaapäiviäsi

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hyvässä seurassa ja mielekkään tekemisen parissa aika tuntuu kuluvan tavallista nopeampaa. Odotaessa tai tylsistyneenä kello sen sijaan matelee tuskastuttavan hitaasti eteenpäin. Viikonloput voi kuitenkin saada tuntumaan pidemmiltä yksinkertaisen vinkin avulla.

The Brain: The Story of You -teoksen kirjoittaja David Eagleman paljastaa, että viikonloput tuntuvat lyhyemmiltä jos ihminen toistaa vapaapäivisin samoja toimintoja. Toisin sanonen viikonloppurutiinit voivat saada aikaiseksi tunteen, että vapaapäivät sujahtavat ohi liian vauhdikkaasti. Vapaapäiviin saa pituutta lisää kokeilemalla uusia asioita.

Eaglemanin mukaan ihmisten kannattaa tehdä viikonloppuisin uudenlaisia asioita ja rikkoa tuttuja kaavoja. He voivat nauttia aamupalan uudessa ravintolassa, käydä toisessa kaupungissa ostoksilla tai vaihtaa samojen televisiosarjojen katsomisen vaikkapa makkaran paistamiseen nuotiolla. Uudenlainen tekeminen saa päivät tuntumaan täydemmiltä ja pidemmiltä.