Michael Jacksonin kuolemasta tänään 8 vuotta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Michael Jacksonin kuolemasta tulee tänään kuluneeksi kahdeksan vuotta. Poptähti menehtyi 50-vuotiaana 26. kesäkuuta 2009 hieman puolen yön jälkeen Suomen aikaa. Stara uutisoi asiasta ensimmäisenä Suomessa.

25. kesäkuuta 2009 kello 23.45 uutisoimme tuoreeltaan kuinka popin kuninkaan Holmby Hillsissä sijaitsevaan kotiin oli hälytetty ambulanssi sydänkohtauksen vuoksi. Ambulanssi vietti pari tuntia Jacksonin asunnolla, josta se lähti kohti sairaalaa kello 23:10 Suomen aikaa. Ambulanssimatka sairaalaan kesti kuusi minuuttia.

26. kesäkuuta 2009 kello 00.49 julkaistiin tieto siitä, että Jackson oli todettu kuolleeksi. Poptähden elvytystä oli jatkettu pari tuntia hänen kotonaan, koko matka sairaalaan ja vielä sairaalassa, mutta tuloksettomana. Jackson todettiin kuolleeksi kello 00.23, ja tiedon suru-uutisesta kertoi TMZ-viihdesivusto kello 00.45 Suomen aikaa.

Kuoleman jälkeen alkoi valtava mediasirkus, joka muun muassa kaatoi Wikipedian ja Twitterin. Myöhemmin Michael Jacksonin kuolemasta seurasi näyttävä oikeudenkäynti, kun paljastui, että Jacksonin henkilökohtainen lääkäri Conrad Murray oli antanut laulajalle jo vuosien ajan suuria määriä voimakkaita lääkkeitä. Murray sai syytteen taposta, mutta hänen todettiin syyllistyneen vain kuolemantuottamukseen.