Jalkapäivä kuntosalilla? Vältä näitä virheitä

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni kuntosalilla treenaava on voinut ammattilaisten ohjeistuksessa jaksottaa treenikalenterinsa niin, että eri lihasryhmiä treenataan eri päivinä. Treenikalenterin jaksottaminen on järkevää sen vuoksi, että ylävartalo saa levätä jalkapäivinä ja jalat vuorostaan silloin kun ohjelmassa on käsien treenaaminen.

Georgina Berbarin kirjoitti Elite Daily -sivustolle, että ihmiset tekevät kuntosalilla etenkin jalkojen lihaksia treenatessa pieniä virheitä, jotka olisi helppo korjata. Ensimmäisenä huomio tulisi kiinnittää polviin, jotka eivät saa missään nimessä olla sisään päin kääntyneet.

Monet keskittyvät pakaran ja etureisien muokkaamiseen, mutta myös takareisiin kohdistuvia liikkeitä tulisi muistaa tehdä, koska ne ehkäisevät monia polviongelmia ja auttavat tekemään muita jalkalihasliikkeitä tehokkaammin.

Kyykkyjä tehdessä tulisi muistaa pitää selkä suorassa. Notko selkä ja ylös päin suunnattu katse voivat saada selän kipeytymään, minkä vuoksi kovilla painoilla treenaavat käyttävätkin usein painonnostovyötä vyötäröllään selän tukemiseksi.

Yksi yleisimmistä virheistä on se, että henkilö lämmittelee ennen kyykkyjä hölkkäämällä juoksumatolla. Tämä yleensä vain väsyttää kuntoilijaa eikä lämmittele jalkojen lihaksia tarvittavalla tavalla. Parempi tapa olisi tehdä ennen suurten painojen lisäämistä kyykkyjä hieman kevyemmillä painoilla ja suuremmilla toistomäärillä.