Veitsihieronta rentouttaa – pelottava hoito ei sovi jokaiselle

Lifestyle Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hierojalla ihminen pystyy rentoutumaan ja saamaan hoitoa kipeytyneisiin lihaksiin. Taiwanilaisessa hoitolassa hieronta suoritetaan kuitenkin kahden terävän veitsen avulla, minkä vuoksi vain rohkeimmat voivat uskaltautua hoitoon ja onnistua vielä rentoutumaankin hierontapöydällä.

Taiwanin Taipeissa sijaitsee Ancient Art of Knife Therapy Education Centre, jossa harjoitetaan vanhaa veitsien avulla suoritettavaa hierontaa. Paikan omistaja Hsiao Mei Fang on harjoittanut veitsiterapiamuotoa jo 13 vuoden ajan. Naisen mukaan hierontamuoto on 2.500 vuotta vanha ja alun perin Kiinassa kehitetty.

Asiakas peitellään pyyhkeillä, jotka suojaavat ihoa veitsien teräviltä teriltä. Tämän jälkeen hierojat alkavat nakuttamaan hierottavan vartaloa ja kasvoja painamalla veitsien teriä vuorotellen pyyhkeellä suojattuun ihoon.