Aito R2-D2 -robotti huutokaupattiin – fani maksoi jättisumman

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Piippauksin kommunikoiva ja pieni mutta tarpeen tullen pippurinen R2-D2 -robotti lukeutuu Star Wars -elokuvien ikimuistoisimpiin hahmoihin. Nyt eräs elokuvasarjan superfani on ostanut aidon R2-D2-robotin itselleen, köyhtyen samalla parilla miljoonalla eurolla.

Star Wars -elokuvien kuvauksissa käytettyjen robottien osista koottu R2-D2 myytiin Profiles in History -huutokaupassa. Droidin myyntihinta kohosi Hollywood Reporter -sivuston mukaan 2.76 miljoonaan dollariin, eli noin 2.4 miljoonaan euroon.

Robotin ostajan nimeä ei ole paljastettu julkisuuteen. Samaisessa huutokaupassa myytiin myös muun muassa Luke Skywalkerin valomiekka, Darth Vaderin kypärä sekä elokuvasarjasta tuttuja aseita. R2-D2 oli kuitenkin huutokaupan kalleimpaan hintaan myyty Star Wars -keräilyesine.

R2-D2 palaa lukuisten muiden suosikkihahmojen tapaan valkokankaalle vielä tämän vuoden puolella. Star Wars: The Last Jedi -elokuvan ensi-ilta on 15. joulukuuta 2017.