Hämmentävä näky: Karhun pää jumiutui metalliastiaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alaskassa on totuttu siihen, että aika ajoin karhuja näkee teiden varsilla, asutusten lähellä ja jopa keskellä kaupunkia. Ruokaa etsivät eläimet eivät ole harvinainen näky, mutta nyt tien pientareella kävellyt pulaan joutunut karhu yllätti autoilijat.

Autoilijat olivat pysähtyneet tielle huomatessaan kävelevän karhun. Karhu oli ilmeisesti etsinyt isosta metallisesta astiasta ruokaa, jolloin sen pää oli jäänyt metallipönttöön jumiin. Karhu tallusteli pitkin poikin maantietä metallipönttö päässään näkemättä mitään.

Paikalle oli soitettu eläintenpelastustiimi, joka oli tuonut rauhoittavaa lääkettä mukanaan. Karhun rauhoituttua metallikanisteri onnistuttiin leikkaamaan sen päästä pois. Miehet olivat kantaneet karhun tajuttomana metsään, josta se sai myöhemmin rauhassa herätä ja toipua.