Nainen juoksi 21 tuntia – aurinkorasvan unohtamisella järkyttävä seuraus

Ohhoh! Terveys · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin Skotlannissa ihonsa auringossa polttaneesta miehestä, joka oli unohtanut panna aurinkorasvaa ennen ulos menoa. Nyt nettiin on julkaistu toinen vähintään yhtä karmiva kuva, jossa naisen jalat ovat palaneet auringon takia järkyttäville rakkuloille.

Englannin halki kulkevaan juoksutapahtumaan osallistunut 34-vuotias Julie Nisbet varoittaa auringon vaaroista Twitteriin julkaisemalla kuvallaan. Nainen oli ollut mukana 21 tuntia kestävässä juoksutapahtumassa, eikä muistanut lisätä matkan aikana aurinkorasvaa jalkoihinsa. Hänen pohkeensa paloivat rakkuloille ja nainen joutui hakeutumaan sairaalahoitoon.

Julie Nisbet vitsailee onnettomuudella, vaikka myöntääkin Daily Mailille kipujen olleen kovia vielä viikon kuluttua. Aurinkovoiteet suojaavat ihoa heijastamalla haitallista ultraviolettisäteilyä pois ihosta. Voiteet ehkäisevät myös ihokasvaimien syntymistä.