Lehti listasi Donald Trumpin valheet viideltä kuukaudelta – täyttivät koko sivun

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jakaa vahvasti jopa valtamedian edustajien mielipiteitä. Yksi republikaania näyttävästi vastustavista tahoista on Yhdysvaltain merkittävimpiin sanomalehtiin kuuluva New York Times. Lehti on nyt laatinut Donald Trumpin valheista listan, jonka julkaiseminen vei lehdestä kokonaisen sivun.

New York Times uhrasi julkaisustaan kokonaisen sivun Donald Trumpin valheita varten. Sivulle on listattu kaikki Yhdysvaltain tuoreen presidentin valheelliset väittämät virkaan astumisen jälkeen. Hän vannoi virkavalansa tammikuussa viisi kuukautta sitten.

Luettelossa on Donald Trumpin lausahduksia muun muassa Irakin sotaan, NATO:on, matkustuskieltoon, virkaanastujaistapahtuman väkilukuihin ja Venäjän roolista hänen presidentinvaalikampanjaan liittyen, Independent uutisoi. Donald Trumpin valehtelua voidaan pitää myös psykologisena manipulointina, jonka tarkoituksena on ajaa presidentin mielipiteitä ja tavotteita eteenpäin keinolla millä hyvänsä.