Nainen heitti kolikoita lentokoneen suihkumoottoriin – lähtö viivästyi tuntikausilla

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

China Southern Airlinesin taannoinen lento myöhästyi tuntien ajan vanhan naisen heitettyä kolikoita sen moottoriin. Taikauskoisen matkustajan tavoitteena oli aikaansaada teollaan hyvää onnea.

80-vuotias nainen oli nousemassa Shanghaista Guangzhouhun matkalla olleeseen koneeseen, kun hän päätti pysähtyä jakamaan sille siunauksiaan. Tämä tapahtui heittämällä yhteensä yhdeksän kolikkoa kohti lentokoneen moottoria.

Muut matkustajat ilmoittivat asiasta lentoyhtiön henkilökunnalle. Koneen moottorit tarkistettiin läpikotaisin, ja kaikki 150 matkustajaa evakuoitiin. Lennon lähtö viivästyi yhteensä viidellä tunnilla.

Vain yksi heitetyistä kolikoista lensi koneen moottorin sisään. Yksikin kolikko olisi kuitenkin saattanut aihettaa mittavaa vahinkoa joutuessaan moottorin koneistoon. The Independent-lehden mukaan kolikoita heitellyt nainen on sittemmin pidätetty.