IKEA-kulhossa piilee vaara – sytyttää jopa paperin palamaan auringossa!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ikean myymästä metallisesta kulhosta on paljastunut potentiaalisesti vaarallinen ominaisuus. Aurinkoon jätetyn astian sisällä olevat ruoat saattavat nimittäin syttyä tuleen. Ruotsalainen Richard Walter oli syömässä viinirypäleitä Ikean Blanda Blank -metallikulhosta, kun hän huomasi jostain kantautuvan palaneen käryä.

Naapurin grillin sijaan se paljastui pian tulevan jostain paljon lähempää. Metallikulhossa olleen rypäletertun oksa oli nimittäin syttynyt yllättäen tuleen. Auringonvalo oli heijastunut kulhon sisäpinnalta ja keskittynyt yhteen kohtaan. Walter jakoi myöhemmin Facebookissa videon, jossa hän onnistuu polttamaan paperinpalasia kulhon avulla.

Ikea on sittemmin ilmoittanut tutkivansa asiaa. Yhtiön tiedottaja Emil Eriksson on kuitenkin kommentoinut ruotsalaiselle The Local -lehdelle, että tulipalon leviämisen riski kulhosta on melko pieni astian muodon vuoksi.

 

För er som hade svårt att tro på't när det plötsligt började brinna i mina vindruvor på balkongen har jag gjort ett litet expriment för att förtydliga hur det hela gick till. IKEA's skål blanda blank 20cm.

Publié par Richard Walter sur dimanche 18 juin 2017

IKEA