Ihmissuhteet uusiksi – yhä useampi haluaa useita kumppaneita

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Googlen hakukoneiden avulla voi seurata ihmisten mielenkiinnon kohteita ja erilaisia trendejä. Nyt on huomattu, että Googlen hakusanoista uudenlaiset parisuhteen muodot ovat nousseet suosituimmiksi kuin koskaan aiemmin. Ihmiset etsivät tietoa avoimista parisuhteista ja moniavioisuudesta.

Purduen yliopiston suorittaman tutkimuksen mukaan amerikkalaiset ovat kiinnostuneet entistä enemmän vaihtoehtoisista parisuhteen muodoista. Tutkijat vertailivat Googlen hakusanoja vuoden 2006 ja 2015 välillä. Tulosten perusteella ihmiset etsivät nykyään enemmän tietoa polyamoriasta, eli monisuhteisuudesta sekä avoimesta suhteesta, jossa ei tarvitse olla uskollinen vain yhdelle kumppanille.

Sanojen suosio on suurimmillaan silloin, kun aiheita on käsitelty mediassa näkyvämmin. Esimerkiksi polyamoriasta kertovat televisio-ohjelmat saattavat kasvattaa ajattelutavan suosion lisääntymistä. Tutkijoiden mukaan on kuitenkin vaikea tehdä yhtä johtopäätöstä siitä, ovatko hakusanojen käyttäjät vain uteliaita vai oikeasti aiheesta kiinnostuneita. Tutkimuksen mukaan ei kuitenkaan ole tieteellisesti todistettua näyttöä siitä, etteikö ihminen voisi rakastaa useampaa henkilöä yhtä vahvasti ja samanaikaisesti.