Viimeinkin! Robotti leikkaa puutarhan rikkaruohot aurinkovoimalla

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Teknologian avulla on kehitetty lukuisia laitteita helpottamaan ihmisten arkiaskareita. Markkinoilla on jo tätä nykyä robottipölynimureita ja robottiruohonleikkureita. Nyt valikoima laajenee laitteella, joka leikkaa pieniä rikkaruohoja puutarhasta.

Kickstarter-sivustolla on meneillään kampanja, jonka avulla markkinoille tulee pian automaattisesti puutarhan rikkaruohoja ja haittakasveja leikkaava Tertill-robotti. Aurinkovoimalla toimiva laite seikkailee pihalla tai kasvimaalla leikaten kaikki sen alle mahtuvat kasvit. Mikäli haluaa edelleen kitkeä rikkaruohot juurineen, ei laitteesta ole apua, sillä se ainoastaan leikkaa huomaamansa kasvin alun.

Tertill leikkaa rikkaruohoja päivittäin, joten ne menettävät lopulta kasvuvoimansa. Laite ei osaa eritellä rikkaruohoja hyötykasveista, mutta sen ominaisuudet pääsevät parhaimmilleen silloin, kun kukat tai hyötykasvit ovat saavuttaneet tarpeeksi korkeutta tai ne on suojattu erikseen. Vedenkestävä Tertill ei käytä kemikaaleja ja sitä voi kontrolloida älypuhelimelle ladattavan sovelluksen avulla.