Kolmetoista syytä -sarjan tähti tunnusti katuvana: ”Olin koulukiusaaja”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netflixin tämän vuoden suosituimpia sarjoja on lukiolaistyttö Hannah Bakerin itsemurhasta kertova Kolmetoista syytä. Sarjassa kerrotaan seikkaperäisesti lukioikäisten nuorten elämästä ja siitä, miksi sarjan pääosassa oleva teinityttö riisti henkensä.

Yksi sarjan päähenkilöistä on Tony Padillaa esittävä Christian Navarro. Toisin kuin sarjassa, Navarro tunnustaa olleensa aikoinaan koulukiusaaja. 25-vuotias mies ei ole ylpeä asiasta, mutta haluaa ulostulollaan kertoa esimerkin siitä, että myös kiusaajat voivat tehdä muutoksen parempaan.

– Minua kiusattiin koulussa pituuteni vuoksi. Opin nopeasti, että mikäli et halua joutua kiusatuksi, tulee sinun itse olla kiusaaja. Kiusasin muita oppilaita yläasteikäisenä. Lopetin älyttömyydet siirryttyäni lukioon, Navarro katuu Popsugar-julkaisulle.

Nykyisin kiusaamista tapahtuu etenkin sosiaalisessa mediassa ja pikaviestinpalveluiden välityksellä. Aihetta peilataan myös suositussa Netflix-sarjassa. Navarro lupaa, että Kolmetoista syytä -sarjan toisella tuotantokaudella nähdään lisää selityksiä tapahtumille ja saadaan oikeutta hahmojen kokemille vääryyksille.

https://www.instagram.com/p/BUkL7w7hYJ4/