Näin kasvatat itsevarmuuttasi työpaikallasi – 5 selkeää ohjetta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uran alkuvaiheessa ja uudessa työpaikassa oman itsevarmuuden ja työidentiteetin löytäminen voi olla aluksi hieman hakusessa. Nyt parisuhdeasiantuntija ja psykologi Sam Owen on kertonut The Telegraph -kanavan julkaisemalla YouTube-videolla hänen parhaat vinkkinsä henkilölle, joka haluaa lisää itsevarmuutta työpaikallaan.

1. Poistu mukavuusalueeltasi

Ota haasteet vastaan rohkeasti. Jos ajattelet pystyväsi vaikeaan tehtävään, alat alitajuisesti jo suorittaa sitä ja keksiä siihen toimivia ratkaisuja.

2. Sano kyllä

Uudessa työpaikassa kannattaa sanoa annetuille tehtäville ja avunpyynnöille kyllä. Vaikka se tarkoittaisikin kasvavaa työtaakkaa, monipuoliset tehtävät auttavat nopeasti uudessa työpaikassa alkuun ja lisäävät osaamistasi.

3. Verkostoidu

Juttele rohkeasti kaikkien kanssa tauolla, ohimennen ja työn merkeissä. Näin saat nopeasti tuttuja toimistolla ja tunnet olosi työpaikalla kotoisaksi, mikä lisää itsevarmuuttasi.

4. Tavoitteet

Luo itsellesi selkeät, mitattavissa ja saavutettavissa olevat ja ajankohtaiset tavoitteet, joiden saavuttamiselle asetat myös päivämäärän ja takarajan.

5. Usko omaan menestykseesi

Usko itseesi ja kuvittele itsesi menestyneenä. Tämä auttaa sinua tekemään asioita ja päätöksiä, jotka ajavat sinua oikeaan suuntaan.