Ovatko kesäyöt tuskastuttavan kuumia? Näillä vinkeillä viillennät oloasi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomessa odotellaan hellekautta alkavaksi. Heinäkuu on jo vuosien ajan ollut perinteisin kesälomakuukausi, mutta varsinaiset kesäsäät alkavat yleensä vasta elokuun puolella. Kuumuus saattaa hankaloittaa nukkumista, joten nyt on listattu vinkkejä viileämmän uninautinnon saavuttamiseksi.

Mikäli ei omista ilmastointia tai viittä erilaista tuuletinta, kannattaa kuumalla kesällä muistaa muutama vinkki levollisten yöunien saamiseksi. Kehon lämpötilaa voi säädellä suihkun avulla. Hellejakson aikana saa paremmin unta, jos ottaa viileän suihkun ennen sänkyyn menemistä. Makuuhuoneen verhot kannattaa pitää päivän ajan kiinni, mikäli ei halua kuuman auringon porottavan sänkyä laavakenttää muistuttavaksi makuualustaksi, PureWow muistuttaa.

Markkinoilla myydään myös peittoja ja tyynyjä, jotka on suunniteltu pysymään viileämpinä pitkään. Silkkiset lakanat ovat paras vaihtoehto helteeseen. Puuvillalakanoita voi puolestaan käyttää pakkasessa ennen yötä. Mikäli kuumuus on tuskastuttava, kannattaa yöunista nauttia ilman ylimääräistä seuraa, kuten lapsia ja lemmikkieläimiä. Osa pariskunnista tyytyy erillisiin nukkumisratkaisuihin helteellä, koska eivät halua hikoilla toistensa ihossa kiinni.