Tänään on kansainvälinen suutelupäivä – suukoilla on lukuisia terveysvaikutuksia

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tänään vietetään maailmanlaajuista pusupäivää, joka kulkee myös nimellä International Kissing Day. Maailman suutelupäivän ideana on lähentää ihmisiä kiireen keskellä. Pusu on yksinkertainen tapa osoittaa välittämistä, mutta antaa samalla läheisyyttä toiselle.

Mikään vedä vertoja huulia puuduttavalle suutelusessiolle. Lukuisten tutkimusten valossa voidaan väittää, että ahkerasti suutelevat parit ovat muita onnellisimpia. Suutelemisen tiedetään nostattavan kiihotuksen tilaa ja sen aiheuttama hyvä olo kannustaa jokaista kehon sopukkaa virittäytyneeseen tilaan.

William Canen julkaisema teos The Art of Kissing paljastaa, että suutelemisella on merkittäviä terveysvaikutuksia. Myös sillä on vaikutusta, kuinka pari suutelee toisiaan. Ensisuudelma ja pusutyyli määrittelee usein koko suhteen laadun ja keston pitkällä tähtäimellä – jos suut sopivat yhteen, kestää onni yleensä kauemmin. Lisäksi hyvät suutelijat saavat keskenään tutkimusten mukaan terveempää jälkikasvua.Suuteleminen poistaa stressiä ja nostaa mielihyvähormonien tasoa. Pussaileminen voi vaikuttaa jopa ihmisen kokonaisterveydenkuvaan positiivisesti, ja aktiiviset suutelijat elävät onnellisempana ja pidempään. Näkymätön kemia on mystinen seikka, joka kuitenkin vaikuttaa suutelunautintoihin oleellisesti.

Kuinka sitten suudellaan niin, että korvissa humisee ja varpaissa säkenöi? Suudelmalla voidaan osoittaa erilaisia tunteita, kuten rakkautta, intohimoa, hellyyttä, kunnioitusta, ystävyyttä ja onnea, mutta sen avulla voi myös tervehtiä tai jättää hyvästit. Ensimmäinen neuvo kunnon muiskun antamisessa on se, että kannattaa ensin hieman kiusoitella pusukumppania pienillä ja hellillä huulen kosketuksilla.

Pusuttelua voi jatkaa houkuttelevilla eleillä pikkuhiljaa suutelun volyymia lisäten, kunnes voi siirtyä niin sanottuun näykkimisvaiheeseen. Kolmantena suoritettava hellä näykkiminen tulee toteuttaa intohimoisen herkästi ilman, että partneri joutuu jättämään pusuleikin kesken huulet verta valuvina.

Lopulta pusuttelu syventyy intohimon vallassa todelliseen kielipeliin, kun muiskut muuttuvat hurjaksi imutteluksi. Pelkän suutelun lisäksi voi huulilla hyväillä ja pussailla myös vastakumppanin muista ruumiinosia, kuten kaulaa, rintaa, sisäreittä…rajana on vain mielikuvitus.

Pussailun ohessa on myös tärkeää käyttää hyväilevien käsien valtaa, sillä ympäriinsä toisen kehoa seikkailevat ja mielihyvän tunnetta tuottavat kädet lisäävät huulipeliin intensiivisyyttä ja intohimoa. Suutelun voimaa ei tule aliarvioida. Huulten avulla tapahtuva kanssakäyminen on yksi tärkeimmistä hellyyden muodoista ja sitä tulisi harjoittaa enemmänkin missä ja milloin vain, CNN muistuttaa.