Suomessa ei tällaisia ukkosia nähdä! Mykistävä video supersolun salamoinnista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Valokuvaaja Jake Thompson on kuvannu timelapse-tekniikalla näyttävän videon Kansasissa riehuneesta sääilmiöstä. Keskilännen tasangoilla on totuttu näkemään tornadoja, mutta nyt esittelyyn nousee jättikokoinen supersolu-ukkospilvi, joka tallennettiin videolle.

CNN:n mukaan Kansasissa kuvattu ukkosen supersolu toi tullessaan raekuuroja ja jylisevää salamointia. Suomalaiset rajuilmat ovat pieniä tähän verrattuna, vaikkakin maassamme raportoidaan vuosittain noin kymmenen supersolu-ukkosta. Kansas sijaitsee Yhdysvalloissa Tornado Alley -nimisen alueen keskellä, ja osavaltiossa on vuosittain noin 96 tornadoa.

Supersolut voivat muodostaa myös pyörremyrskyjä. Supersolut ovat tavanomaisia ukkosmyrskyjä pitkäkestoisempia. Niiden yhteydessä voi esiintyä voimakasta syöksyvirtausta. Runsas salamointi on kuitenkin tyypillisin supersolun tuotos.

Kansas storm shows off incredible lightning display

In this stunning timelapse, a photographer captured a long-lived supercell in Kansas that brought large hail and an insane lightning display http://cnn.it/2sTOwW6

Publié par CNN sur dimanche 9 juillet 2017