Näky kuin satumaailmasta – tulikärpästen tanssi ihastuttaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luontoäiti on luonut taidokkaana insinöörityönään maailmaan pieniä otuksia, joiden ominaisuudet saavat ihmiset kiehtoutuneeksi elämän monimuotoisuudesta. Etenkin pimeässä hohtavat eläimet saavat monet huokailemaan haltioituneena ja kiiltomadot edustavat tätä jaloa ominaisuutta.

Amerikkalainen taiteilija Diana Lehr vietti yönsä tulikärpäsiä kuvaten. Hän on haltioitunut pimeässä hohtavista hyönteisistä ja onnistui ikuistamaan vihreiden kaunokaisten kesätanssin upeasti Instagramiin julkaistulle videolle. Hyönteisten kesäyön disco on harvinaisen rentouttavaa katseltavaa.

Tulikärpänen ei oikeastaan ole kärpänen, vaan se kuuluu kiiltomatojen heimoon. Kiiltomadot sen sijaan eivät ole matoja vaan kovakuoriaisia. Suomessa tapaa kahta eri kiiltomatoa, mutta maailmalla lajin edustajia on noin kaksituhatta. Laji pystyy tuottamaan valoa elimistössään tapahtuvan kemiallisen reaktion avulla ja ilmiötä kutsutaan bioluminesenssiksi.

#dianalehr #videoart #video #fireflies #nature #meditation #meditationtime #filmphotography #film

A post shared by diana lehr (@dianalehr) on