Älykaiutin pelasti naisen – hälytti poliisit poikaystävän pahoinpidellessä

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisit onnistuivat keskeyttämään väkivaltaiseksi muuttuneen parisuhderiidan älykaiuttimen ansiosta Yhdysvaltojen New Mexicossa. Kaiuttimen uskotaan hälyttäneen viranomaiset paikalle Albequerquessa asuvan miehen pahoinpidellessä tyttöystäväänsä.

Välikohtaus sai alkunsa 28-vuotiaan Eduardo Barrosin tyttöystävän saatua tekstiviestin. Mies alkoi syyttämään naista pettämisestä, ja alkoi lyödä sekä potkia häntä. Pian Barros alkoi uhkailla tyttöystäväänsä aseella.

Mies kysyi naiselta, oliko hän soittanut poliiseille. Taloudessa ollut älylaite luuli tämän olevan käsky, ja soitti hätänumeroon. ABC News -uutissivuston mukaan poliisit saapuivat paikalle ja onnistuivat pelastamaan naisen sekä hänen tyttärensä talosta. Barros pidätettiin tunteja kestäneen piirityksen päätteeksi.

– Uuden tekniikan yllättävä käyttö on saattanut pelastaa naisen hengen. Tämä upea laite auttoi ehdottomasti naisen ja hänen lapsensa pelastuksessa väkivaltaisesta tilanteesta, Bernalillon piirikunnan seriffi Manuen Gonzales III kuvaili.

Toistaiseksi on epäselvää, minkälainen älykaiutin oli kyseessä. Barrosia tullaan syyttämään muun muassa kotiväkivallasta, laittomasta vapaudenriistosta ja ampuma-aseen luvattomasta hallussapidosta.