Karmiva näky: Halkaistu kala sätki vielä tarjottimella

Ohhoh! Ruoka · Tim Isokivi

Tuoreella japanislaisvideolla todistetaan tilannetta, jollaista harva kalaruokien ystävä toivoisi joutuvansa todistamaan. Siinä tonnikala näyttää sätkivän itsekseen siitäkin huolimatta, että se on jo tapettu ja leikattu kahdeksi siivuksi.

Twitter-käyttäjä Yutaka Suzukin jakamalla videolla tarjottimella oleva ja keskeltä halkaistu keltaevätonnikala alkaa yhtäkkiä liikkumaan. Se sätkii rajusti ympäriinsä yli puolentoista minuutin ajan.

Kalan pitäisi kaiken järjen mukaan olla täysin eloton päänsä menettämisen jälkeen. Daily Mail -lehden mukaan ilmiölle löytyy kuitenkin todennäköisesti luonnollinen selitys.

Tonnikalan perannut taho ei todennäköisesti ole poistanut eläimen hermoja kunnolla. Lihasten sähkövirtoihin reagoivat hermosolut saattavat olla aktiivisia vielä aivojen kuoltuakin. Japanilaiset kalastajat pyrkivät usen ehkäisemään tätä ikejime-nimisellä toimenpiteellä, jossa kalan taka-aivoihin isketään terä.

 

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat