Harvinainen näky: Kaskelottilauma nukkui vedessä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koska kaskelottien täytyy nousta tietyn ajan välein pintaan hengittämään, nukkuvat ne erittäin vähän. Maailman suurimpien hammasvalaiden uskotaankin välttyvän hukkumiselta nukkumalla toinen aivopuolisko kerrallaan.

Kaskelotteja on kuvattu nukkumassa erittäin harvoin. Sveitsiläisvalokuvaaja Franco Banfi ikuisti kuitenkin taannoin harvinaisen näyn, jossa kokonainen lauma kaskelotteja nukkui meressä Dominikaanisen tasavallan rannikon lähettyvillä.

Kuvatekstissä Banfi kertoo tutkijoiden uskovan, että valaslajin edustajat nukkuvan lyhyitä aikoja ympäri vuorokauden. Tämän ansiosta kaskelotit saattavatkin olla maailman vähiten unta tarvitseva nisäkäslaji.

Kaskelottikoiraat kasvavat noin 16 metriä pitkäksi, kun taas naaraat jäävät 11-metrisiksi. Vaarantuneeksi lajiksi julistettuja kaskelotteja tavataan merialueilla ympäri maailman.

 

https://www.instagram.com/p/BQDEJDRBiHQ/