Michael Jacksonin julkaisematon levy huutokaupataan – mukana ennenkuulemattomia kappaleita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti Michael Jacksonin kuolemasta tuli 26. kesäkuuta kuluneeksi kahdeksan vuotta. Nyt yhdellä tähden fanilla on mahdollisuus ostaa levyllinen tähden julkaisematta jäänyttä musiikkia

Huutokauppa Gotta Have Rock and Roll huutokauppaa CD-levyn, joka oli Jacksonin hallussa hänen kuollessaan. Levy sisältää 12 kappaletta, joista yhdeksän on aikaisemmin julkaisemattomia. Levyn kannessa on ainoastaan käsinkirjoitettu sana Bible, eli Raamattu.

Levyn kolme kappaletta, Monster, Breaking News ja Keep Your Head Up olivat mukana vuonna 2010 julkaistulla Michael-albumilla. Nyt huutokaupattavalla levyllä olevat versiot ovat kuitenkin Rolling Stone -lehden mukaan miksaukseltaan hieman erilaisia kuin julkaistulla albumilla kuullut.

Michael Jacksonin kuoleman jälkeen levy siirtyi tähden henkilökohtaisen avustajan ja ystävän haltuun. Huutokaupan voittaja ei tule omistamaan oikeuksia levyn kappaleisiin, joten hän ei voi levittää niitä luvanvaraisesti.

Ennenjulkaisemattoman levyn lähtöhinta on huutokaupassa 50.000 dollaria. Sen lopullisen myyntihinnan uskotaan kuitenkin kohoavan jopa miljoonaan dollariin. Huutokaupassa myydään myös muita Jacksonille kuuluneita esineitä, kuten hänen teddykarhunsa, vaatteita ja käsinpiirrettyjä omakuvia.