Lentokone tärisi kuin pyykkikone – järkyttävä video matkustamosta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kuala Lumpuriin matkalla ollut lentokone joutui palaamaan lähtöpaikkaansa Australian Perthin lentokentälle pian nousun jälkeen. Syynä oli koneen moottorissa ilmennyt vika, minkä ansiosta kone alkoi tärisemään voimakkaasti.

Malesialaisen AirAsia X -yhtiön koneessa kuultiin räjähdyksen ääni koneen oltua ilmassa noin 75 minuutin ajan. Tämän jälkeen kone alkoi tärisemään tavalla, jota matkustajat vertasivat pyykkikoneeseen. Lentäjä päätti ohjata koneen takaisin Perthin kentälle.

– Monien muiden matkustajien tavoin itkin runsaasti. Osa yritti soittaa äideilleen ja niin edespäin, mutta emme voineet tehdä muuta kuin odottaa ja luottaa kapteeniin, koneessa ollut Sophie Nicolas kuvaili ABC News -uutissivustolle.

– Matkustajat puhkesivat aplodeihin koneen laskeuduttua takaisin kentälle, nainen jatkoi.

Matkustajat kuvasivat kauhunhetkensä videoille, joissa nähdään kuinka kone tärisee voimakkaasti ilmassa. Videot lähtivät nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa.

Australian viranomaisia oli varoitettu valmistautumaan siihen, että kone joutuisi tekemään pakkolaskun veteen. AirAsia X:n mukaan välikohtaus johtui teknisistä ongelmista. Yhtiö ei ole kuitenkaan paljastanut tarkempia tietoja ongelmasta.

 

https://www.instagram.com/p/BVv9kMug7Fq/