Kissa joi pakkasnestettä – eläinlääkäri pelasti hengen vodkalla!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eläimille ei suositella yleensä tarjottavan alkoholia, mutta nyt vodka on pelastanut erään kissan hengen. Pakkasnestettä juonut australialaiskissa nimittäin selviytyi hengissä eläinlääkärin nopean toiminnan ja alkoholin ansiosta.

Humalaista tarkoittavan Tipsy-nimen saanut kissa löydettiin kuoleman kielissä Queenslandin Lowoodissa sijaitsevan rengaskaupan ulkopuolelta. Kissa toimitettiin nopeasti eläinlääkärille, joka epäili sen juoneen pakkasnestettä.

Eläimen todettiin kärsivän akuutista munuaisten vajaatoiminnasta. Hän tiesin pakkasnesteen myrkkyä neutralisoivan alkoholin auttavan asiaan. Erään hoitajan mukana sattui sopivasti olemaan lahjaksi saatu vodkapullo, jota Tipsylle annettiin tiputuksen avulla.

Kissan elimistö metaboloi sille annettua vodkaa pakkasnesteen sijaan, ja pakkasneste ehti saavuttaa vähemmän vaarallisen muodon. Tipsyn uskotaan toipuvan myrkytyksestä täysin. ABC News -uutissivuston mukaan kissalla ei ollut mikrosirua, joten sille etsitään parhaillaan omistajiaan tai uutta kotia.

 

🍸It was vodka to the rescue for poisoned kitty, now named ‘Tipsy’. Tipsy had ingested a possible bait of toxic…

Publié par RSPCA Queensland sur lundi 17 juillet 2017