Festari varoittaa lippuhuijauksista: ”Myyjä saattaa printata useita lippuja”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina erilaiset lippuhuijaukset ovat yleistyneet Suomessa selvästi. Takavuosina kyse oli lähinnä kotitekoisista rannekkeista, mutta digiaikakaudella huijausten muodot ovat muuttuneet. Nyt Helsingissä elokuussa järjestettävä Weekend Festival varoittaa lippuhuijauksista.

Järjestäjät pelkäävät lippujen suuren kysynnän johtavan huijauksiin sekä virheisiin, kun kävijät ostavat ja myyvät lippujaan edelleen eri nettipalveluissa.

– Pelkäämme, että lippujen suuri kysyntä johtaa huijausyrityksiin. Haluamme varoittaa jälkimarkkinoilta lippuja ostavia siitä, etteivät kaikki lippuja kauppaavat ole rehellisellä asialla, toteaa Weekend Festivalin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen.

Myös nettipalstoilta ostettavien lippujen hintojen suhteen kannattaa olla erityisen tarkkana.

– Meillä on ollut tänä vuonna käytössä dynaaminen hinnoittelu, eli lippuja on saanut halvemmalla mitä aiemmin ne on ostanut ennen tapahtumaa. Vääriä lippuja kauppaavat huijarit saattavat vakuutella, että he ovat ostaneet liput jo aikoja sitten ja pystyvät siksi myymään niitä halvemmalla kuin viralliset lippukaupat, Heikkinen varoittaa.

Myös lippujen viivakoodien kanssa tulee olla tarkkoina. Printtilipuissa on viivakoodi, joka käy tapahtuman portilla vain kerran päivässä.

– Epärehellinen myyjä saattaa printata useita lippuja, joissa on identtinen viivakoodi. Tällöin kuitenkin vain ensimmäinen lipulla sisäänpyrkijä pääsee sisälle ja muut eivät, sillä kyseessä on kopioitu lippu, muistuttaa Heikkinen.