Lääkärikin järkyttyi – naisen silmästä löytyi 27 piilolinssiä!

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

67-vuotiaan brittinaiselle suunniteltu rutiinisilmäleikkaus sai yllättävän käänteen lääkäreiden odottamattoman löydön ansiosta. Hänen oikeaan silmäänsä oli jäänyt jumiin lähes 30 piilolinssiä.

Kaihileikkausta suorittaneet lääkärit löysivät oikeanpuoleisesta silmästä sinertäväksi kuvaillun, kehoon kuulumattoman esineen. Se osoittautui rään yhdessä pitelemäksi 17 piilolinssin rykelmäksi. Piilolinssejä löydettiin samasta silmästä vielä 10 kappaletta lisää.

– Kukaan meistä ei ole nähnyt mitään tällaista aikaisemmin, erikoissilmälääkäri Rupal Morjaria paljasti Optometry Today -lehdelle.

– Potilas oli järkyttynyt asiasta. Hän luuli silmävaivojensa johtuneen vanhasta iästä ja silmien kuivuudesta, Morjaria jatkoi.

Potilas oli käyttänyt kertakäyttölinssejä 35 vuoden ajan, mutta ei vieraillut säännöllisesti optikolla. Naisen kaihileikkausta siirrettiin kahdella viikolla yllättävän löydöksen ansiosta. Hän on sittemmin kommentoinut silmänsä tuntuneen huomattavasti paremminvoivilta sen jälkeen, kun kymmenien piilolinssien rykelmä poistettiin.

– Piilolinssejä käytetään kaiken aikaa. Jos käyttöä ei kuitenkaan tarkkailla, voivat ihmiset saada pahoja silmätulehduksia jotka saattavat johtaa näön menettämiseen, Rupla Morjaria varoittaa.