Turvallisuusrobotti otti loparit – ajoi itsensä suihkulähteeseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Digitalisaation ja robotisaation tulevaisuudesta käydään parhaillaan kovasti keskustelua, ja molemmilla saroilla saadaan koko ajan kiihtyvään tahtiin käytännön esimerkkejä. Yksi niistä oli taannoin Washington DC:ssä esitelty turvallisuusrobotti Knightscope K5.

Nyt Knightscope K5 on päättänyt työsuhteensa melko näyttävään tapaan, sillä se ohjasi itsensä vielä tuntemattomasta syystä suihkulähteeseen, johon sen toiminta päättyi. Tapaus on saanut kovasti huomiota, koska roboteista pyritään tekemään koko ajan enemmän ihmismäisiä ja nyt robotin vitsaillaan tehneen itsemurhan ajamalla itsensä veteen.

Vielä ei ole tiedossa voidaanko robotti palauttaa töihin esimerkiksi vaihtamalla siihen osia. Aiemmin tänä vuonna Knightscope K5 nousi otsikoihin, kun juopunut mies kaatoi sen. Raketin muotoinen robotti painaa noin 150 kiloa ja se on puolitoista metriä korkea.