Ällistyttävä video! Lintu näyttää lentävän liikuttamatta siipiään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa levinneellä videolla todistetaan erikoista näkyä, jossa lintu vaikuttaa leijuvan kameran edessä liikuttamatta siipiään. Videota ei kuitenkaan ole muokattu jälkikäteen erikoistehosteiden avulla.

Linnun lento näyttää erikoiselta, sillä kameran sulkimen nopeus on synkronoitu täydellisesti linnun siipien liikkumisen kanssa. Videon jakaneen Youtube-käyttäjän Ginger Beardin mukaan kyseessä oli vahinko, eikä hän ollut tieten tahtoen säätänyt kameran suljinta lintua varten.

Videota on tosin muokattu hieman hitaammaksi, jotta lintu voidaan paremmin erottaa siitä. Youtube-käyttäjän mukaan video on kuvattu HIKVISIONin DS-2CD2342WD-I -kameralla.

Kameran suljinaikaa muuttamalla on ennenkin saatu aikaan hämmästyttävän näköisiä videoita. Uutisoimme taannoin videosta, jossa suljinaika oli synkronoitu vastaamaan helikopterin roottorien pyörimistä. Tämän ansiosta näytti siltä, kuin ne eivät liikkuisi nousevassa helikopterissa lainkaan.