Mies yritti huijata turisteja – värjäsi koiran pandan väriseksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Koirarotu chow chow tunnetaan sen huomiota herättävästä ulkomuodostaan ja karhumaisista piirteistä. Eräs venäjällä asuva mies yritti käyttää tätä hyväkseen huijatakseen turisteja.

Mies oli maalannut chow chow -rotuisen koiran mustavalkoiseksi, minkä ansiosta se muistutti hieman pandaa. Hän kuljetti koiraa mukanaan Sotshin kaduilla. Miehen tarkoituksena oli huijata turisteja ottamalla heistä yhteiskuvia pandaksi väittämänsä eläimen kanssa maksua vastaan.

The Indenpendent -lehden mukaan paikalliset ilmoittivat miehestä poliisille huomattuaan eläimen kärsivän kovan helteen vuoksi. Tapausta selvittämään saapuneille viranomaisille selvisi, että oikean pandan sijaan kyseessä on vain sellaista muistuttavaksi maalattu koira.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun ihmisiä on yritetty huijata maalaamalla chow chow -koiria mustavalkoisiksi. Vuonna 2014 italialaiselta sirkuksen omistajalta takavarikoitiin lauma chow choweja samanlaisen tempun vuoksi. Samana vuonna kiinalainen eläinkaupan myyjä jäi kiinni maalattujen koirien myymisestä pandoina.