Nainen jäi kiinni salakuljetuksesta – oli teipannut 102 iphonea itseensä

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Salakuljetettujen iPhone-puhelinten myynti on Kiinassa kannattavaa, joskin rikollista liiketoimintaa. Koska laitteet ovat Hong Kongissa edullisempia kuin muualla Kiinassa, voivat salakuljettajat saada niistä huomattavan katteen.

Nyt Kiinan tulliviranomaiset ovat pidättäneet naisen yli sadan iPhone-puhelimen salakuljetusyrityksestä. Nainen oli teipannut 20 kilon edestä eletroniikaa oman vartalonsa ympärille.

Salakuljettaja jäi kiinni yrittäessään matkustaa Hong Kongista Shenzhenin kaupunkiin. Tullivirkailijat aavistivat jonkin olevan pielessä naisen epätavalliseksi kuvaillun kehon muodon vuoksi. Hälytyskelloja soitti myös se, että nainen oli pukeutunut lämpimiin vaatteisiin helteestä huolimatta.

Tullivirkailijoille selvisi, että nainen oli teipannut ympärilleen yhteensä 102 iPhonea. Lisäksi hänen hallustaan löydettiin 15 luksusrannekelloa. Pelkästään iPhone-puhelinten yhteisarvo katukaupassa olisi saattanut 9 To 5 Mac -sivuston mukaan nousta yli 85.000 euroon.