Koira oppi innostumaan hiljaa – osaa kuiskata omistajalleen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koirien omistajat oppivat tuntemaan omat lemmikkinsä nopeasti ja tietävät miten ja millä herkuilla koiria pystyy kouluttamaan. Koirat oppivat uskomattomia temppuja oikein koulutettuna ja innostuvat oppimisesta. Tällä kerralla nähdään miten mies on opettanut koiransa hillitsemään innostumistaan.

Monet koirat alkavat haukkumaan ihmisille innostuessaan leikistä. Haukkuminen on yleensä merkki ihmiselle siitä, että koira odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu, on malttamaton tai haluaa, että esimerkiksi jokin lelu heitetään sille. Eräs koira osaa kuitenkin ilmaista itseään tässä innostumisen tilassa kuiskaamalla.

Hauskalla YouTube-videolla nähdään miten mies ja hänen koiransa Dudley leikkivät noutoleikkiä. Koiran innostamisen sijaan omistaja sanoo koiralle kuiskaamalla: ”Speak”, ja kehottaa koiraa haukkumaan äänettömästi. Koira näyttää haukkuvan, mutta sen suusta pääsee kuitenkin vain hyvin hiljainen pihahdus, jonka jälkeen mies palkitsee koiran.