Poliisi lavasti rikoksen – ei tiennyt haalarikameransa kuvaavan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Verkossa levinneen videon epäillään paljastavan poliisin peukaloineen todistusaineistoa Yhdysvaltojen Baltimoressa. Kaupungin poliisilaitos on aloittanut sen ansiosta sisäiset tutkinnat selvittääkseen, syyllistyikö poliisi rikokseen.

Videolla yksi poliiseista heittää tölkin sisään piilotetun pussillisen pillereitä kujalla olevien roskien sekaan. Tämän jälkeen mies kävelee läheiselle kadulle, laittaa haalarikameransa nauhoituksen päälle ja palaa kujalle.

Mies kaivaa aikaisemmin paikalle jättämänsä tölkin roskien seasta ja kutsuu muut poliisit paikalle. Hän ei kuitenkaan ilmeisesti tiennyt haalarikameroiden olevan ohjelmoitu tallentamaan myös materiaalin, jotka ne ovat kuvanneet jo 30 sekuntia ennen varsinaisen nauhoituksen alkamista.

Video on Baltimore Sun -lehden mukaan peräisin tammikuussa tapahtuneesta huumepidätyksestä. Pidätetty ehti istua vankeudessa viiden kuukauden ajan. Hänen oikeudenkäyntinsä oli määrä alkaa ensi viikolla, mutta syytteet hylättiin syyttäjän nähtyä nyt verkossa levinneen videon.