Vähärasvainen ruoka voi lihottaa enemmän kuin rasva

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hauskoja sketsejä julkaiseva CollegeHumor-kanava tekee Adam Ruins Everything -nimistä videosarjaa, jossa Adam-niminen mies pilaa aina jonkin asian tai myytin kertomalla sen ympärillä olevia faktoja. Tällä kerralla Adam on halunnut kertoa totuuden vähärasvaisista ruoista.

Tällä hetkellä kaupassa menestyvät vähärasvaiset ja runsaskaloriset tuotteet, koska ihmiset haluavat pitää hyvinvoinnistaan huolta ja ajattelevat niiden automaattisesti olevan terveellisempiä vaihtoehtoja. Näin ei kuitenkaan aina ole. Varsinkin vähärasvaisten ja rasvattomien tuotteiden kohdalla rasva on yleensä korvattu jollakin hyvin epäterveellisellä ja keinotekoisella aineella tai sokerilla.

Adam kertoo videolla muun muassa sen, että rasvaiset ruoat eivät ole suurin syy sydän- ja verisuonitautien yleistymiseen vaan noussut sokerin syöminen. Kun sokeria syödään enemmän kuin maksa ehtii sitä kuluttamaan, se alkaa varastoitumaan kehoon rasvaksi.

Ihmiset ovat aina syöneet rasvaa eri muodossa, mutta vasta sokerin lisääminen ihmisten ruokavalioon on alkanut nostamaan sydäntautien kasvua. Vähärasvaiset ja terveellisiltä vaihtoehdoilta vaikuttavat tuotteet lihottavatkin monesti ihmisiä enemmän kuin rasvaiset ruoat, koska vähärasvaisten tuotteiden makua muunnellaan sokerilla, jota lisätään niihin yleensä huomattava määrä.