Indonesian presidentti antoi luvan ampua huumeiden salakuljettajat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huumesota on hävitty kaikkialla maailmassa jo vuosikymmeniä sitten, ja nykyisin viranomaiset yrittävät enää hillitä huumeiden määrän kasvua alueillaan. Huumeiden kanssa niin ikään kamppailevassa Indonesiassa on nyt otettu käyttöön poikkeuksellisen rajut keinot, sillä maan presidentti on antanut luvan ampua salakuljettajat.

Presidentti Joko Widodon mukaan viranomaisten tulee olla tiukkoja erityisesti ulkomaalaisia huumeiden salakuljettajia kohtaan varsinkin jos he vastustavat pidätystä. Hän kertoi tiukentuneista toimista perjantaina pitämässään puheessa, Reuters uutistoimisto kertoo.

Indonesiassa on tähänkin saakka tuomittu huumeiden salakuljettajia oikeudessa kuolemaan. Määräys tuli vain viikko sen jälkeen, kun viranomaiset ampuivat taiwanilaisen miehen Jakartan liepeillä. Hänen epäiltiin salakuljettaneen huumeita.

Presidentti Widodon määräys on heti tuoreeltaan yhdistetty Filippiinien presidentti Rodrigo Duterten vuosi sitten antamaan samansisältöiseen käskyyn, jonka myötä maan huumesota muuttui entistä verisemmäksi. Määräys on saanut paljon kansainvälistä kritiikkiä, koska huumeiden salakuljettajiksi epäiltyjä on ammuttu ilman oikeudenkäyntiä.