Vaatimus Yhdysvalloissa: ”Trumpin hotelleissa ei saa yöpyä valtion piikkiin!”

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain edustajainhuoneen demokraattinen jäsen on ehdottanut maahansa lainsäädäntöä, jonka mukaan hallitusten jäsenet eivät saisi yöpyä jatkossa Yhdysvaltain presidentin omistaman hotelliketjun huoneissa. Hänen mukaansa Donald Trump on sekoittanut bisneksensä ja valtion kassan keskenään.

Virginian osavaltion kongressiedustaja Don Beyer on vaatinut, että Yhdysvaltoihin asetetaan laki, joka estää virkamiesten yöpymisen presidentin omistamissa majoitusalanliikkeissä. Hänen mukaansa Donald Trumpin omistamaa yritystä ei tule tukea automaattisesti veronmaksajien rahoilla. Lakisäädös on demokraatin mukaan välttämätön, jotta Yhdysvaltain presidentti osaisi erottaa yrityksensä ja maan hallituksen menolaskelmat keskenään.

Yhdysvalloissa on aloitettu oikeudenkäynti, jossa käsitellään valtion suorittamia maksuja Donald Trumpin omistamille yrityksille. Lakimiesten mukaan toiminta rikkoo Yhdysvaltojen perustuslakia. Asioista uutisoinut Reuters ei tavoittanut Valkoista taloa kommentoimaan lakiehdotusta. Republikaanit hallitsevat Yhdysvaltojen parlamenttia ja senaattia.

https://www.instagram.com/p/BMNaaLKjz5G/?taken-by=trumphotels