Rintamaidosta tehdään vauvoille jäätelöä – helpottaa hampaiden puhkeamista

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vauvoille puhkeaa ensimmäiset hampaat noin puolen vuoden ikäisenä. Hampaiden puhkeamiseen saattaa liittyä runsasta kuolaamista, kuumeilua ja kiukuttelua. Nyt kätevät äidit voivat valmistaa pienokaisilleen kipua helpottavia jäätelöitä rintamaidosta.

PureWow-sivusto vinkkaa, että rintamaidon voi jalostaa imeskeltäväksi mehujääksi pienokaiselle. Kannattaa vain hankkia sopivan pienikokoisia mehujäämuotteja tai valmistaa tikkunekun muotoisia jääpuikkoja esimerkiksi pakastepussien avulla. Kylmä poistaa kipua ikenistä.

Jäätelön antamisen kanssa tulee kuitenkin olla tarkka ja ottaa lapsen tukehtumisvaara huomioon. Markkinoilla on esimerkiksi syömäavuksi tarkoitettuja Munchkinin Fresh Food Feedereitä, joiden sisällä jäisen rintamaitojäätelön imeskeleminen on huomattavasti turvallisempaa.

https://www.instagram.com/p/60XSe7gI_r/?taken-by=munchkininc