Laihdutuskuurilla ravintolaan? Muista nämä 7 asiaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ruokavalion muutokset kuuluvat olennaisena osana laihdutuskuureihin ja terveyden parantamiseen. Ravintoloissa käyminen saattaa kuitenkin luoda haasteita tietynlaisen dieetin seuraamiselle, jolloin ei välttämättä tiedä eri ruokien tarkkoja sisältöjä tai ravintoarvoja. Terveellistä ruokavaliota voi kuitenkin noudattaa, vaikka kävisi ravintoloissa aterioimassa.

Ruokavalion noudattamista ei kannata muuttaa ravintolassa käymisen takia. Toisin sanoen aterioiden väliin jättäminen tai muokkaaminen on turhaa, koska se saattaa aiheuttaa ruokavaliomuutoksille enemmän hallaa kuin hyötyä. Annoskoot kannattaa pitää maltillisina ja ravintolan ruokalistaan on järkevä tutustua etukäteen.

Ravintola-annosten sisältöä voi usein muokata omaan dieettiin sopivaksi esimerkiksi vaihtamalla hiilihydraattipitoiset ruoka-aineet terveellisempiin vaihtoehtoihin sopiviksi. Valitse ateriaksi ruokia, joissa on paljon kasviksia ja sopiva määrä lihaa. Tiettyä ruokavaliota noudattavan kannattaa tilata ensimmäisenä, jotta muu pöytäseurue voisi mahdollisesti saada inspiraatiota hänen dieetistään, Eat Clean, Lose Weight & Love Every Bite -teoksen kirjoittaja Wendy Bazilian kertoo Men’s Health -julkaisulle.