Nintendon Super NES Classic Edition -konsoli tulossa markkinoille

Digi Pelit · Tim Isokivi

Pelijätti Nintendo on vahvistanut tuovansa tänä vuonna markkinoille Super NES Classic Edition -retrokonsolin. Kyseessä on 21 valmiilla pelillä varustettu versio vuonna 1990 Japanissa ja vuonna 1992 Euroopassa julkaistusta laitteesta.

Retrokonsoli pitää sisällään Super Nintendon rakastettuja pelejä, kuten Super Mario World, Super Mario Kart, Final Fantasy 3, Super Castlevani IV ja The Legend of Zelda: A Link to the Past. Mukana on myös aikaisemmin julkaisematon Star Fox 2, jonka oli alun perin määrä ilmestyä 90-luvun puolivälissä.

Nintendon edustaja on paljastanut Mashable-sivustolle, että konsoleita tullaan tuomaan markkinoille suurempi määrä kuin viimevuotisia Nintendo Classic Edition -laitteita. Edellisen retrokonsolin kovan kysynnän ja pienen valmistusmäärän vuoksi laitteita ei riittänyt läheskään kaikille halukkaille.

Yhtiö on myös luvannut, että Super NES Classic Edition -konsolin ohjainten johdot tulevat olemaan edeltäjiään pidempiä. Laitteen alustava julkaisupäivä on 29. syyskuuta. Sen hinta tulee olemaan Yhdysvalloissa 79 dollaria, eli noin 70 euroa.