Tekoäly opetettiin juoksemaan virtuaaliparkouria

Digi · Tim Isokivi

Tekoäly osaa jo pelata monia pelejä ihmisiä paremmin, mutta kuinka koneelta sujuu liikunnallisempi laji? Googlen DeepMindin tekoäly on nyt laitettu oppimaan parkourin taitoja.

Tekoälyä opetetaan niin kutsutun vahvistusoppimisen avulla. Siinä onnistuneista tuloksista seuraa palkinto, minkä ansiosta tekoäly alkaa kehittää todennäköisimmin toivotunlaiseen lopputulokseen johtavaa tapaa edetä ongelmien ratkonnassa.

Parkour-haasteessa tietokonetta opetettiin selviämään haastavasta esteradasta. Virtuaalisella parkourradalla liikkuva hahmo joutui väistelemään eteen tulevia esteitä. Engadget-sivuston mukaan tekoäly oppi kulkemaan rataa pitkin nopeammin ja sujuvammin yritys ja erehdys -kaavan avulla.

Tekoälyn parkour-taitojen kehittymiseen päästään tutustumaan Youtuben DeepMind-kanavan tuoreella videolla. Siinä nähdään, kuinka tekoäly keksii jatkuvasti luovempia ratkaisuja selvitäkseen tikku-ukon eteen ilmestyvistä uusista esteistä.