Mitä ensihuuman jälkeen? Parisuhde uudelle tasolle ajan kanssa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhteen ensihuuma saattaa kestää muutaman vuoden ajan. Sen jälkeen liitto useimmiten vakiintuu ja muuttuu tasaisemmaksi osaksi elämää. Kuherrusaika voi olla intohimoista, romanttista ja upeaa tutustumista elämänsä rakkauteen. Sen jälkeen alkaa vieläkin tärkeämpi vaihe.

Mikäli pariskunta pysyy yhdessä myös tutustumisvaiheen ja ensihuuman laantumisen jälkeen, saattavat he saavuttaa vieläkin upeamman parisuhteen. Sitä kutsutaan rakkausliitoksi. Vuosikausia yhdessä olleet kumppanukset oppivat tuntemaan toisensa. Parasta asiassa on se, että he tuntevat olonsa turvalliseksi elämänkumppaninsa lähellä.

Parisuhdevalmentaja Tara Caffelle kertoo Popsugar-lehdelle, että kuherrusajan päättyminen ei automaattisesti tarkoita tylsempää parisuhdetta. Ensihuuman jälkeen osapuolet ovat liitossa, joka on ennenkaikkea aito. Autenttinen parisuhde hitsaa kumppanukset toisiinsa ja liitosta muodostuu vahvempi kuin koskaan aiemmin. Suhdetta on kuitenkin hyvä hoitaa, ja sen eteen kannattaa tehdä töitä myös vuosikausien jälkeen.