Matkailijat heittävät Roomassa miljoonia euroja suihkulähteeseen – näin rahat käytetään

Matkailu · Tim Isokivi

Rooman Fontana di Trevi lukeutuu maailman tunnetuimpiin ja näyttävimpiin suihkulähteisiin. Kuten monien suihkulähteiden tapauksessa, monilla turisteilla on tapana heittää sinne kolikoita toivoen jotain.

Trevin suihkulähteeseen liittyy vanhoja uskomuksia. Mikäli Roomassa vieraileva heittää lähteeseen ydhen kolikon, hän tulee vierailemaan kaupungissa toistekin. Mikäli lähteeseen heittää kaksi kolikkoa, on heittäjälle tiedossa uusi romanssi ja häät Roomassa.

Olipa turistien toiveena päästä vierailemaan kaupungissa uudelleen tai löytää elämänsä rakkauden, suihkulähteeseen päätyy vuosittain hurjia summia rahaa. Vuonna 2016 sinne kertyi kolikoita yhteensä yli 1,2 miljoonan euron edestä.

Rahat päätyvät Caritasille, kansainväliselle katolilaiselle hyväntekeväisyysjärjestölle. Business Insider -lehden mukaan rahat päätyvät tätä kautta muun muassa köyhille, kodittomille ja AIDS-potilaille.

Nicole Salvin suunnittelema Fontana di Trevi koki taannoin muotitalo Fendin rahoittaman 1,8 miljoonan euron uudistuksen. Sen myötä suihkulähteen marmoripatsaat restauroitiin ja se sai uuden LED-valaistuksen.

 

https://www.instagram.com/p/BXNbZillU–/

https://www.instagram.com/p/BXNn9clhRX7/