Matkustajakoneen lentäjä laskeutui sokkona – raekuuro tuhosi ikkunat

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Ukrainanlainen lentäjä on julistettu sankariksi hänen toimitettuaan 127 matkustajaa turvallisesti maahan tuhoisan raemyrskyn keskeltä. Golfpallon kokoiset rakeet ehtivät aiheuttaa koneelle mittavia vahinkoja.

Airbus A320 oli juuri noussut ilmaan Istanbulin lentokentältä, kun se joutui raemyrskyn koettelemaksi. Koneeseen osui golfpallon kokoisia rakeita, jotka särkivät ohjaamon ikkunan lasin. Tämän vuoksi lentokapteeni Alexander Akopov ei nähnyt käytännössä mitään.

Vaikka ohjaamosta ei juurikaan nähty eteen, onnistui Akopov lentämään koneen takaisin Ataturkin lentokentälle. Vaikka koneen etuosa vahingoittui rakeiden vaikutuksesta, selvisivät kaikki 127 matkustajaa tilanteesta säikähdyksellä.

Telegraph-lehden mukaan Akopov on lentänyt 30 vuoden ajan. Pilottien koulutukseen kuuluu osio, jossa heidän täytyy ohjata lentokonetta näkemättä juurikaan eteensä. Näissä tilanteissa lentäjien täytyy turvautua ohjaamon laitteisiin ja lentokentältä radion kautta saamiinsa ohjeisiin.

 

Publié par Oleg Lungul sur vendredi 28 juillet 2017

Publié par Oleg Lungul sur vendredi 28 juillet 2017

Publié par Oleg Lungul sur vendredi 28 juillet 2017