Qstock korjasi potin – kaksi päivää, kuusi lavaa ja 60 keikkaa

Festarit Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuoden 2017 Qstock kirjoitetaan historiankirjoihin upean sään ja glitterin kimalluksen ansiosta. Oulussa 15. kertaa järjestetty ulkoilmatapahtuma keräsi festivaalialueelle viime viikonlopun aikana yhteensä 32.000 juhlijaa. Lauantain ansioikkaat esiintyjät saivat täräyttää keikkansa täpötäysille katsomoille.

Siinä vaiheessa kun tapahtumajärjestäjä päättää sijoittaa lähes kaikki Suomen parhaat artistit kaksi päivää kestävälle festivaalille, joutuu omaamaan äärimmäisen hyvän organisointikyvyn ja logistiikkatajun. Kerrankin voi puhtaalla omatunnolla sanoa, että kuuden lavan välillä kulkeminen oli toteutettu sujuvasti ja ilman turhaa jonottelua. Sen sijaan vessajonot venyivät äärimmilleen molempina päivinä, mikä tuntuu olevan lähes jokaisen suomalaisen ulkoilmatapahtuman murheenkryyni nykypäivänä.

Lauantain pääesiintyjinä olivat tutut nimet Suomen popmaailmasta, kuten Antti Tuisku, Sanni, Saara, Kaija Koo, Jenni Vartiainen ja Profeetat. Silti Qstock pystyi tarjoilemaan keikkanautintoja myös niille, jotka eivät seuraa Vain Elämää -televisio-ohjelmaa.

Esimerkkinä mainittakoon Cheekin ja Elastisen kanssa samaan aikaan aurinkoisella Rytmirannan lavalla esiintynyt Atomirotta, jonka huikea show oli pakko tanssia ensimmäisistä biiteistä encoreen saakka. Atomirotan keikalla ei ollut samanlaisia pyroelementtejä, joita nähtiin päälavalla pitkin viikonloppua, mutta sitäkin enemmän aitoa fiilistä, yhteenkuuluvuuden tunnetta, tanssia ja tunnelmaa.

Festivaali päättyi legendaarisen ja 70-vuotiaan Alice Cooperin keikkaan. Rokkikukko kutsui lavalle myös Michael Monroen laulamaan yhtä yhtyeen tunnetuinta kappaletta, School’s Outia. Qstockia voi suositella lämpimästi myös pohjoisemman Suomen ulkopuolelta tuleville festivaalivieraille. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään 27.-28.7.2018. Lippujen kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä tapahtuma on loppuunmyyty jo viitenä vuonna peräkkäin. Voit käydä katsomassa Qstockin tunnelmia myös Staran Instagramissa.