Singaporen lentokenttä valittiin maailman parhaaksi – näin upea on uusi terminaali!

Matkailu · Tim Isokivi

Singaporen Changin kansainvälinen lentoasema on äänestetty jo viidettä vuotta peräkkäin maailman parhaaksi. Lentoasemasta tulee tänä vuonna vielä aikaisempaa näyttävämpi odotetun uuden neljännen terminaalin avaamisen myötä.

225.000 neliömetrin kokoinen uusi terminaali pitää sisällään niin taidetta, huippuluokan designiä, laaturuokaa kuin huippumodernia teknologiaa. Terminaalin katosta roikkuu 33 metrin kokoisia kineettisiä Petalclouds-veistoksia, jotka liikkuvat ja muuttavat muotoaan.

Terminaalissa on runsaasti puita ja viherkasveja, jotka tuovat rakennukseen maanläheisyyttä ja eloa. Kauppojen ja ravintoloiden täyttämä Heritage Zone on puolestaan sisustettu perinteiseen Singaporelaiseen tyyliin.

Conde Nast Travel -sivuston mukaan matkustuksesta on pyritty terminaalissa tekemään helppoa Fast and seamless travel, eli FAST-järjestelmän avulla. Sen ansiosta matkustajat voivat suorittaa lähtöselvityksen, kuitata matkatavaransa ja nousta koneeseen kasvontunnistukseen kykenevien automaattien avulla.

Changin lentoaseman uudessa neljännessä terminaalissa toimivat muun muassa Korean Air, Spring Airlines, Vietnam Airlines ja Cebu Pacific -lentoyhtiöt. Terminaalissa voi asioida vuosittain jopa 16 miljoonaa matkustajaa.