Taifuuni Norusta vuoden 2017 voimakkain myrsky – näin hurjalta se näyttää avaruudesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tyynellämerellä riehuva taifuuni Noru on ehditty jo julistaa vuoden 2017 voimakkaimmaksi myrskyksi. Sen pelätään aiheuttavan laajaa tuhoa tulevana viikonloppuna etenkin Japanin eteläosissa.

Tuhovoimaisuudestaan huolimatta Noru on vaikuttava näky, ainakin kiertoradan turvasta tarkkailtuna. Tästä todisteena toimivat Kansainvälisellä avaruusasemalla työskentelevien astronauttien ja kosmonauttien sosiaalisessa mediassa jakamat näyttävät kuvat.

Weather-sivuston mukaan Norun tuulten voimakkuus kohosi 60 solmun tuulista 140 solmun tuuliin vain 18 tunnin sisällä. Tämän myötä siitä tuli viidennen kategorian supertaifuuni. Myrsky on sittemmin heikentynyt kolmannen kategorian taifuuniksi.

Meteorologit kuitenkin pelkäävät Norun voimistuvan jälleen sen lähestyessä Japania. Myrskyn liikkeitä ja voimakkuuden vaihteluja tarkkaillaan parhaillaan sääsateliittien voimin.